SPROOKJES 2017

De Prinses op de .   
Een sprookje naar uw h.
Regie: Lieven Van de Voorde

Een prins zoekt een echte prinses. Maar hij weet niet hoe dat moet. Als je een prinsessenwedstrijd houdt, is de beste dan de echte? Of is de echte prinses iemand die de prins al kent en moeten ze mekaar alleen herkennen? Erwtjes en prinsessen … een sprookje vers uit de moestuin.

Mijn vriend en ik   
Het avontuur ligt vlak om de hoek
Regie: Kevin De Wael

Ezra’s beste vriend is een zeldzaam wezen, met een neus voor de meest bijzondere plekjes op aarde, verscholen om de hoek van iedere doodnormale woonwijk. Samen duiken ze het avontuur in, maar dat vinden de buurt en vooral de ouders van Ezra helemaal niets. Zeker als Ezra op een dag niet thuis komt …

Romeo en Julia   
Liefde mét prut en snot is extra bijzonder
Het is geen liefde, maar een wonder

Regie: Frank Desmyter

Twee families uit de oertijd gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Welke familie maakt de beste kaarsen ooit? Het zal Romeo Oreoleke en Julia Neuzelke worst wezen, zij willen dansen, zingen en bij elkaar zijn. Zal hun liefde voor elkaar sterker zijn dan de eeuwenoude vete tussen hun families?

Mars!   
Revolutie!
Opstand!

Regie: Lauren De Smet

Er broeit iets in het Sprookjesbos. Niemand is tevreden met zijn rol. Wolven kunnen ook schattig zijn, prinsessen smerig, en grootmoeders jong-van-geest.

Sneeuwwitje  
Wie is de mooiste van het land?
Regie: Lieselot De Sadeleer
Choreografie: Myrte Vandeweerd

Sneeuwwitje, een expressief bewegingsverhaal waar humor en avontuur elkaar kruisen, herleeft door een dansant hilarisch dwergenteam en zotte zorgende bosdiertjes. Gevaar dreigt wanneer de jaloerse koningin in de spiegel zichzelf verliest en een heimelijke jager op pad stuurt.
Zal de reddende prins de weg vinden naar het Sprookjesbos?

Ali Baba en de veertig ambetambtenaren  
Wat als Oosterse sprookjes en onze moderne wereld samenkomen?
Regie: Sam Bruynooghe

Na de dood van zijn vader wordt Ali door zijn hebberige broer verbannen naar de oude Molen bij de Beek. Hij probeert zo goed en kwaad als het gaat de eindjes aan elkaar te knopen, maar met een gevreesde roversbende in de buurt is dat nog niet zo gemakkelijk! Tot Ali op een dag de geheime schatkamer van de rovers ontdekt …