SPROOKJES 2019

Hansjes en Grietjes

Knobbel, knuppel, vuistje, wie eet er van mijn huisje?

Regie: Frank Desmyter

De Hansjes en de Grietjes groeien op in een koud nest. Vader en moeder vinden hun me-time veel belangrijker dan de kinderen. Om hen zelf wat meer yoga-tijd te kopen, beslissen ma en pa om de kinderen in het bos te droppen. Daar komen de kinderen een bende rare wezens tegen die hen meelokt naar een superlekker huisje met nog meer rare wezens. Loopt dit avontuur wel goed af? Kom dat zien!

De kikkerprins

Over roze prinsessen die groene kikkers durven kussen.

Regie: Vincent Vandevyvere

Een verwende prinses met een gouden bal.  Een gouden bal en een hele diepe waterput.  De bal valt erin. De prinses sterft van verdriet.  Gelukkig is er een kikker die de bal voor haar wil opvissen.  In ruil voor wat vriendschap, dat wel. Maar de prinses komt haar belofte niet na.  Of toch wel? Zou jij een vieze kikker mee in bed willen nemen?

Lost Boys

Vinden de verloren jongens hun weg nog terug?

Regie: Kevin De Wael

Toetles, Nibs, Pips en Krullie, ze komen je misschien niet zo bekend voor en toch ken je hen zeker. Het zijn de Lost Boys uit het alom bekende verhaal van Peter Pan. Deze wildebrassen beleven samen met P.P. elke dag een nieuw en soms erg gevaarlijk avontuur in het wonderlijke Nooitgedachtland. Maar of het wel altijd zo leuk is om steeds zot avontuur na zot avontuur te beleven, ontdek je in dit unieke ‘boys only’ sprookje.

Steenjoch

Stoere indianen, boze heksen, sprekende stenen en lekker sudderen in onze sauna!

Regie: Sam Bruynooghe & Jana Bovijn

Aan ons kampvuur vertellen drie oude indianen verhalen over vroeger. Lang geleden zwierven Meisje en haar vier broers met hun tipi rond over de prairie op zoek naar een mooie plaats om te wonen. Op een dag kwamen ze bij een vreemde plek, een stille plek waar de vogels niet floten en de bladeren niet ritselden.  Toch besloten Meisje en haar broers om er hun tipi op te zetten, want de rivier zat vol vis en de bomen hingen vol fruit. Elke dag gingen de broers het donkere woud in om eten te verzamelen, maar elke dag kwam er eentje minder terug naar huis. Op den duur bleef Meisje moederziel alleen en bang als een lammetje achter… Wat voor een vreselijk monster was sterker dan Sterk, slimmer dan Slim, sneller dan Snel en… neuzeriger dan Neus? Zou Meisje haar broers ooit terug zien? Enkel de stenen kunnen het ons nu nog vertellen…

De Twaalf Broers

Broeder en zusterliefde overleeft alles!

Regie: Mathias Van Mieghem

In een koninkrijk leven een vorst en vorstin met 12 zonen. De vorst beslist dat als het 13de kind een meisje zal zijn, de 12 zonen moeten sterven. Omdat hun moeder hen dat vertelt lopen de jongens weg naar een bos en komen in een betoverd huis terecht. Daar leven ze gelukkig tot ze zien dat het dertiende kind een meisje is. Ze beslissen het eerstkomende meisje dat ze tegenkomen te doden. Jaren later staat hun zus aan de deur, echter weet de jongste zoon hen om te praten. Later plukt de dochter twaalf bloemen uit de tuin en veranderen de jongens in raven. Een heks weet haar te vertellen dat enkel als ze nooit spreekt en lacht gedurende zeven jaar de jongens opnieuw tot leven zullen komen. In die zeven jaar leert ze een koning kennen waar ze mee trouwt. Echter is de moeder van de koning niet te spreken over het meisje en laat haar ter dood veroordelen. Dit gebeurt op het einde van het zevende jaar. Op het moment dat het meisje op de brandstapel staat komen de raven, veranderen terug in jongens en redden het meisje.

De gelaarsde kat

These boots are made for walking.

Regie: Jessica Van der Sypt

Een klassiek verhaal met een kleine twist: deze gelaarsde kat krijgt er een gekroonde kat als tegenspeler bij. Je leest het goed. Twee katten dus die het gekende verhaal met de nodige humor en dans verrijken. Ken je het sprookje nog niet? We vertellen het je graag tijdens de eerste repetitie of zet het op je lijstje voorleesverhaaltjes.