Sprookjes 2018

De Indische waterlelies  
Een sprookje van koningin Fabiola
Regie: Nadine Provoost

Ver weg, in India, in een oerwoud dat nimmer door mensenvoeten is betreden, ligt een klein stil meer, als geslepen uit blauw kristal. Het weelderige lommer langs de kanten wordt rimpelloos weerspiegeld, omdat zelfs de rusteloze wind zijn adem inhoudt bij het zien van zoveel schoonheid. Op het meer drijven zeven waterlelies. En die waterlelies zijn het, waaraan dit sprookje zijn bestaan dankt. Benieuwd hoe het verdergaat?

De heksen van brouwer  
Kom kom in onze heksenkring
Regie: Pieter Van Welden en Koen Browaeys

De dochter van de burgemeester van Oudenaarde is ziek. Heel ziek!
Hij heeft er alles voor over om haar te genezen: zijn fortuin, zijn huis … Alles!
Dokters van overal te lande bieden zich aan. Maar wat voor straffe toeren ze ook uithalen, het meisje genezen kunnen ze niet!
De enige oplossing die hem nog rest? Heksen kunnen hem genezen!
Zeker weten! Maar vader haat heksen. Heel erg! Nog liever zet hij ze op de brandstapel! Zullen de heksen hem kunnen genezen? Of blijft de burgervader koppig en …

Koning Langbaard  
… verliest zijn baard!
Regie: Frank Desmyter

Als koning Langbaard zijn baard verliest wordt hij door niemand nog herkend.
Wat hij ook doet of zegt. Zijn medewerkers, onderdanen, zelfs zijn familie denken dat hij een oplichter is. Die arme Langbaard belandt zelfs in de gevangenis! Wie of wat helpt hem uit zijn netelige situatie?

Sprokeloos  
Sprokeloos steelt sprookjes, daar word je toch sprakeloos van?
Regie: Kevin De Wael

Wat als alle sprookjes uit de wereld zouden verdwijnen? En niemand nog weet wie Repelsteeltje en Rapunzel zijn. Zou jij er dan alles aan doen om dit tegen te houden? Ook als dat heel gevaarlijk zou kunnen worden en je bijna in je broek doet van de schrik? De helden van dit verhaal zijn nergens bang voor, dus hou je klaar voor het avontuur.

De Rode Schoentjes  
Quickstep, wals of tango?
Regie: Alice D’hondt

Op een oude stoffige zolder waar alles ’s nachts tot leven komt. Een paar eigenzinnige schoentjes die je voeten onvrijwillig doen dansen! Hoge sprongen, draaien naar links, draaien naar rechts. Elk pasje gaat vanzelf, maar wat als je de schoentjes niet meer kan uittrekken?

Onderweg met het meisje met de zwavelstokjes  
Wie kent het meisje met de zwavelststokjes nog?
Regie: Christina Pauwels

Het was een kind met mooie dromen. Het was een kind dat zwavelstokjes liet branden als ze kouwelijk hunkerde naar warmte. Ze liet de zwavelstokjes branden als ze hongerig verlangde naar een rijk gevulde tafel of als ze eenzaam droomde van een liefdevolle omhelzing.
Zijn er nu nog meisjes … of misschien jongens met zwavelstokjes?
We gaan op zoek naar de kinderen van vandaag die vanuit hun sprankelende verbeelding de zwavelstokjes laten glinsteren. Wie weet kunnen ze op die manier een andere wereld toveren waar mooie dromen en verlangens worden waar gemaakt.