Sprookjes 2016


Editie 2016 in beeld

Robin Hood

Regie: Frank Desmyter

Hebberig, kleingeestig, verwend nest Koning Jan wil het hart van de mooie Lady Marian veroveren door haar te overladen met cadeautjes die hij door zijn klungelige wachters en sheriff laat stelen van de arme dorpsbewoners. Lady Marian en Robin Hood zijn echter tot over hun oren verliefd op elkaar. Wanneer Koning Jan Marian opsluit om haar te dwingen met hem te trouwen, vinden Robin en zijn bende dat er iets moet gebeuren… .

Belle en het Beest
Regie: Leen Neirynck – Jan Verleyen

Er worden in de stad allerlei vreselijke verhalen verteld over het beest dat in het kasteel woont. Hij zou vreselijk agressief zijn en enorm kwaad de hele tijd. Belle kan dit niet geloven en ze gaat er bij op bezoek. Er moet toch wel iets liefs zijn aan dit vreselijke beest… Ze leren elkaar kennen en stilletjes aan wordt duidelijk dat schoonheid binnenin zit. 

De Zeepridder
Regie: Nadine Provoost

De zeepridder heet Roger. Hij schrijft zijn naam als volgt: Roger de Sein Tro Pee. Vriend én vijand noemt hem zeepridder. Want Roger de Sein Tro Pee is altijd netjes. Hij is dol op een bad nemen, op poetsen, in de tuin werken (en daarna een bad nemen), de witte en de bonte was doen. Maar hij is ook dol op vechten. Samen met Gaston, zijn witte propere paard, vocht hij al vele malen en vaak in verre landen met hand en tand tegen de vijand. Roger de Sein Tro Pee is dus proper én dapper. Nu is het tijd voor vakantie want Roger en Gaston zijn moe van het vechten. Onze zeepridder neemt zich voor om een lang lekker warm bad te nemen met heel veel schuim en daarna wil hij dansen. Maar dat mag niemand weten. Daar denkt koning Felix de Eerste de Beste anders over. De koning heeft namelijk een groot probleem en stuurt onze ridder een brief. De zeepridder besluit met enige tegenzin de koning uit de nood te helpen. Als het hem lukt om het probleemvan de koning op te lossen, mag hij met prinses Lies trouwen. Van zodra onze zeepridder Lies ziet, is hij tot over zijn oren verliefd. Lies is niet vies, maar keurig en netter dan net. Maar er is een kaper op de kust. Graaf Grijs wil de koning ook helpen en wil ook trouwen met prinses Lies. Wie de slimste, dapperste en sterkste ridder is en uiteindelijk het probleemvan de koning oplost en wie met prinses Lies trouwt of met haar zus prinses Lucy.

De Toverfluit
regie: Bernd Verzele

Prins Tamino wordt achternagezeten door een monster (of slang). Hij verdwaalt in het rijk van de Koningin van de Nacht. Drie hofdames van de Koningin redden Tamino en geven hem een amulet met het beeld van Prinses Pamina (dochter van de Koningin van de Nacht) erop. Tamino wordt op slag verliefd. Tamino gaat op zoek naar Pamina, in opdracht van de Koningin. Pamina wordt door Sarastro gevangen gehouden. De Koningin van de Nacht vraagt aan Papageno (een vogelvanger) om Tamino te vergezellen op zijn tocht. Tamino krijgt van de drie hofdames een toverfluit mee, Papageno krijgt een klokkenspel. Als Pamina gevonden wordt, blijkt dat Sarastro haar heeft gevangen omdat haar moeder (Koningin van de Nacht) heel erg streng is en heel wat krachten bezit, de krachten van de Nacht. Sarastro laat Tamino, Papageno en Pamina een aantal proeven doen om te kijken of ze wel te vertrouwen zijn. Op die manier kan Sarastro ook de Koningin Tamino en Pamina slagen erin en worden eeuwig met elkaar verenigd, Papageno slaagt er niet is, en zal eeuwig blijven ronddolen op de aarde, maar hij vindt een bruid … de zon komt op en het licht verdrijft de duisternis … .

De Grote Boze Lieve Wolf Show
Regie: Pieter Van Welden

De wolf wordt uitgenodigd in een tv-praatprogramma om “zijn kant van de verhalen” te brengen. Via flashbacks krijgen we het ook te zien: Roodkapje zou simpelweg een crush van de wolf zijn die zijn hart gebroken heeft, de 7 geitjes waren wat pestkopjes uit de buurt en de 3 biggetjes wouden liever de wolf opeten dan omgekeerd. Eindelijk de waarheid en niets anders dan de waarheid.

De Dwalende Verhalen
Regie: Stany De Jonghe

In het park waar sprookjes wonen
Daar wonen ook de dromen
De zanger en de vreemde taxi
Een visser tussen de bomen
In het park waar sprookjes wonen
Is er wel een goochelaar maar geen wit konijn
In het park waar sprookjes wonen
Waar fantasie en magie de beste vriendjes zijn … .
Geen 1 verhaal, maar verschillende verhalen gespreid over het park.
En niet alleen verhalen, ook doen, veel doen.