DE SPROOKJES VAN 2014

De aardmannetjes
Regie: Kirsten Mariën

De gebochelde man Sjoerd de Bult moet van de aardmannetjes kiezen tussen schoonheid of rijkdom. Sjoerd wil zijn bochel niet langer en de aardmannetjes werpen de bochel weg. De boze huisbaas van Sjoerd, de schele stotterende Semme, zoekt ook de aardmannetjes op om rijk te worden maar krijgt een bochel in de plaats.

Vrouw Holle
Regie: Lize Pede

Vrouw Holle laat het sneeuwen in de zomer en doet goud en pek uit de hemel vallen. Vrouw Holle heeft twee dochters. De éne is heel mooi en ijverig, de andere is lelijk en lui. Vrouw Holle houdt het meest van de lelijke dochter. De andere moet als een echte Assepoes al het werk doen. Maar wie weet komen het meisje met de zwavelstokjes en Hans en Grietje ook wel langs.

Het dappere wevertje
Regie: Olivier Vander Sarren

Een dapper kleermakertje slaat in één klap zeven vliegen dood en voelt zich een ware held. Onder het motto ‘zeven in één klap’ trekt hij de wijde wereld in. Tijdens zijn omzwervingen komt hij in een koninkrijk terecht dat geterroriseerd wordt door twee reuzen. De koning belooft het dappere kleermakertje de hand van zijn dochter als hij de reuzen verslaat. Het kleermakertje vervult zijn taak met een list, maar de koning is niet tevreden. Dus moet het kleermakertje ook de eenhoorn vangen, maar nog is de koning niet tevreden. Wanneer het kleermakertje ook het wilde zwijn vangt krijgt hij eindelijk de hand van de prinses. Ze leefden nog lang en gelukkig.

De Elfenheuvel
Regie: Bernd Verzele

Twee hagedissen spreken in een boom over het spektakel in de Elfenheuvel. Een derde hagedis heeft met een regenworm gesproken en weet dat er gasten verwacht worden. De elfenheuvel gaat open en een oude elfenjuffrouw gaat naar buiten. Ze is de huishoudster van de oude elfenkoning en ze heeft een hart van barnsteen op haar voorhoofd. Ze gaat het moeras in en nodigt de nachtzwaluw uit, ze vraagt de uitnodigingen rond te brengen. Er komen ook invloedrijke trollen. Alleen de allervoornaamsten mogen aantreden, spoken worden niet toegelaten.

De Wildeman
Regie: Jessica Van der Sypt

Indianen en cowboys leven naast elkaar en zijn te verschillend om vrienden te zijn. Dat denken ze. Dikwijls komt het tot een gevecht. Hun gemeenschappelijke vijand is de Wildeman. De Wldeman is half man, half beest. Hij brengt elk jaar onheil en vernieling, tenzij … er gedanst wordt.

Assepoesje
Regie: Pieter van Welden

Een bewerking van het sprookje “Assepoester”, maar deze keer speelt het zich af in de katten- en poezenwereld. Met onder andere Puss-in-boots (ook wel gekend als de gelaarsde kat) als de prins! En wie weet wat er nog allemaal net iets anders loopt dan in het echte sprookje.

 

gelaarsde kat 2